lørdag 14. juni 2014

Heklet englebilde


Jeg fant en liten prøvelapp med engler som mamma hadde heklet for flere år siden. Ble så inspirert av det fine motivet, og måtte med en gang lære meg filethekling.

Jeg ønsket å lage et bilde til å henge på veggen. For at motivet skulle komme godt frem, bestemte jeg meg for å sy det på en svart bakgrunn.


Brukte et lag bordvatt mellom framstykke og bakstykke for å få et stødig bilde. Heklingen ble stivet opp med melk før montering. Dette har jeg også lært av mamma, hun har lagt ut tips om dette i sin blogg.
Rundt bildet er en lukkekant i grå nyanser.


Godt fornøyd med dette prosjektet:)

13 kommentarer:

  1. Så fint bilde du har heklet! Jeg har også holdt på litt med filethekling. Heklet en vindusremse med roser på en gang husker jeg.
    Fin blogg du har forresten. Jeg legger deg til i blogglista mi :)

    SvarSlett
  2. Så fint og et nydelig motiv. Minnet meg litt om bestemor. Gøy at slikt kommer tilbake :)

    SvarSlett
  3. Dette englemotivet minner meg om gamle dager. Mener det var i glass og ramme, men hvor ble det av? Bildet ditt er nydelig!
    Kjempefint bilde av deg og Bianca i sidebaren!

    God søndag fra Ingunn

    SvarSlett
  4. Så fint dette ble! Jeg filetheklet en del for ca 100 år siden, men visste ikke helt hva jeg skulle bruke det til, så det har blitt liggende i skuffen. Å lage et bilde av det var jo en veldig god ide!

    SvarSlett
  5. Så nydelig motiv :) Det er gøy å lære noe nytt!

    SvarSlett
  6. Lekkert bilde i fielethekling. Jeg gjorde det samme som deg for noen år siden - monterte et englebilde på en mørkere bakgrunn. Det ble brukt til vognteppe.

    Nå har jeg vært turist i Midsund ja. Har aldri vært der før, til tross for at det ikke er så veldig langt unna. Jag ante ikke at dere hadde så mange fjell der ute. Flott landskap med meget variert natur. Neste gang vi reiser til Midsund skal vi gå til Digergubben. Pga. litt problemer med en fot tok jeg ikke sjansen på den i helga.

    SvarSlett
  7. Jeg skjønner godt at du er fornøyd! Det har du all grunn til☺ Veldig pent arbeide! Det neste blir kanskje gardinkapper...☺
    -Anne-

    SvarSlett
  8. Veldig fint heklet og montert!

    SvarSlett
  9. Nydelig bilde du har heklet og montert! Det var en kjempegod idé å lage bilde :) Har noen som har vandret rundt i skuffer og skap, men ett av dem har nå endt opp som gardin i redskapsboden. Mye finere slik du har gjort det ja! :)

    SvarSlett
  10. Det var skikkelig fint!
    God helg!

    SvarSlett
  11. Så flott det ble!
    Slike engler kalles også for Amoriner. Ville bare opplyse om det.
    Så mye annet fint du lager. De strikkede vottene med hund på, slik som du har, er veldig fine.
    God sommer!

    SvarSlett
  12. For ett nydelig bilde!! Og flott Sheltie :)
    Mye annet fint du har laget også, og bloggen din var ny for meg. Har lagt meg som følger, så jeg titter innom igjen :)
    Ha en flott håndarbeidssommer!

    SvarSlett
  13. Flott hekleri og herlig hund! Go lørdag til deg!

    SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.