søndag 13. september 2015

Tova votter til dame og herre / Felted mittens


Å lage tova votter ser ut til å være en fin sommersyssel for meg. I år som i fjor har det blitt strikket mange par med votter. Fjorårets produksjon kan du se her. Nå kommer en presentasjon av sommerens samling :)


Tre par med herrevotter, strikket i Vamsegarn fra Rauma. Ulike farger gjør de så forskjellige. Følte at jeg var litt vågal med den grønne kanten på de blå vottene, men jeg syns resultatet ble tøft:)


To par damevotter, disse med litt pynt. De er også strikket i Vamsegarn, for jeg synes garnet toves så fint. Nå skal det sies at jeg ikke har testet så mye andre garntyper til toving, så det må jeg gjøre fremover. En god grunn til å strikke flere votter? Om dere har noe garn å anbefale, vil jeg gjerne ha tips :)


Her har jeg dekorert med korssting før toving. Tanken var å få en snøkrystall. Det ble ikke helt slik jeg hadde forestilt meg, men om man ikke ser snøkrystallen, kan det jo bare være et motiv :)


Det andre paret fikk litt mer farger på seg. Dette motivet ble til etterhvert som jeg broderte på.


I have made five pair of felted mittens this summer. Three pairs to men, and two pair that fits a womans hand. Some decoration is sewn on the ladymittens before felting in the washing machine. I am very happy with the light grey mittens with coloured motive, but I am not shore that I am happy with the snowcrystal.
To make felted mittens seems to be a nice summeractivity for me. You can see my production from last year in this post

17 kommentarer:

 1. Så stilige votter! Det gjorde seg virkelig med litt pynt på! Jeg liker også Vamsegarn til tova votter, men for en tynnere variant er Finull kjempebra. Synes det fungerer bra inni vindvottene på skitur i kulda.
  Nå fikk jeg lyst til å strikke votter og tove. Alltid spennende å se resultatet.

  Fortsatt god søndag! Her er det gråvær og regn i dag.

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så mange fine votter. Her hadde jeg fått problemer med å velge, og ja, jeg ser snøkrystallen :)
  Ønsker deg en riktig god søndag!

  SvarSlett
 3. Så fine votter du har laget. Jeg likte den grønne kanten ekstra godt! Bra å våge litt andre fargekombinasjoner :)

  SvarSlett
 4. Så utrolig flotte votter du har laget!
  Jeg skulle hatt noen votter, men liker ikke strikke tommel... Men disse er kanskje overkommelige, men litt tykkere garn og pinner, enn alle disse "selbu"vottene?

  SvarSlett
 5. Flotte vanter. Jeg har aldrig prøvet af filte (tove) mit strik. Det skal prøves. Ikke nogen dårlig sommersyssel, at sikre, at man ikke fryser om fingrene om vinteren :-)

  SvarSlett
 6. Her var det litt av ein produksjon. Og så flott du har pynta dei :)

  SvarSlett
 7. Deilig med tova votter. Jeg synes korsstingdekoren var lekker! God ide!

  SvarSlett
 8. De var flotte - alle sammen!

  SvarSlett
 9. Så flotte votter du har strikket og tovet! Vanskelig å velge en favoritt for de var alle så fine :) Minner meg på at tiden for votter nærmer seg, selv om akkurat det er litt lett å glemme nå om dagen som det er så fint og varmt ute. Men vips så kommer kulda.

  SvarSlett
 10. Flotte votter:D Bruker Pt3 til tova votter og det er jo det samme som Vamsegarn så jeg kan ikke tipse deg om annet garn ;)
  Ønsker deg en fin ny og ubrukt uke :D

  SvarSlett
 11. Hvor er de bare SMUKKE :-) Du er virkelig dygtig. Respekt! :-)

  SvarSlett
 12. Kjempefine votter, fint dekorert alle sammen! Liker veldig godt den blå-grønne fargekombinasjonen din, tøft! :-)

  SvarSlett
 13. Fin sommer / høst syssel det der. Og veldig fine også med brodering og greier.
  Blir fine å ha når vinteren kommer..... Etterhvert

  SvarSlett
 14. Så mange flotte vottepar! Jeg likte spesielt godt damevottene, nydelig med broderier på. Minner meg på at jeg hadde som forsett å brodere litt på strikketing i år - har ennå ikke gjort det. De blå vottene med grønn kant var knallkule!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.