lørdag 8. august 2015

Hjemmestrikka bursdagsgaver / Homemade birthdaygifts


I juli har det blitt strikket to gaver, til bursdagsbarn som fyller år nå i august. Jeg har altså vært flink med planleggingen og gavene ble ferdig i god tid - det er jo noe å skryte av :)
Til en venninne ble det strikket et hårbånd i babyull etter mønsteret Marie. Det er smalere bak, for å få en god passform. Hullstrikkingen gjør hårbåndet litt pyntet og gir en fin struktur. I tillegg ble to sydde armbånd med i gaven. Valgte to helt ulike stoff, slik at de passer til ulike antrekk.


Her er pannebåndet på. Strikket på p 2,5 og 3,5 er det lett og tøyelig.


Til Bestemor på 87-års dagen har jeg strikket 3 ulike kluter. Hun er så flink med matlaging, så jeg tenkte at kjøkkenkluter ville komme godt med.
Jeg strikket først en klut, men så ble det så fristende og strikke en til - og så ble det en tredje klut. Det blir litt mer å gi bort, en liten samling med kluter i fine farger.


Nærbildet viser den fine strukturen på de ulike klutene. Alle er strikket etter mønster i Sandnes garn sitt nye hefte tema 44. Jeg brukte garn jeg hadde i lageret, så alle er strikket i Pandora fra Pt. Den lilla og stripete er strikket på p 3, mens den lyseblå er strikket på p 3,5.

Jeg tenker klutene vil matche gavene hun har fått tidligere med heklede grytekluter og strikket kjøkkenhåndkle, som du kan se her.


Bianca viser frem den samlede gaven med kluter og en liten søt ildtopp.

Håper gavene faller i smak hos bursdagsbarna :)


In July I made two gifts for birthdays coming up now in August. The first two pictures shows a present for my friend; a knitted hairband after my pattern Marie. I also made two very different fabric bracelets that will fit different clothes. 
The last pictures shows three kitchen cloths that is knitted as a gift for my grandmothers 87th birthday. I like the different structure and the colors on them. These cloths were made to match the crocheted potholders and the knitted kitchen towel that I have made for her earlier, you can see them here.  

14 kommentarer:

 1. De hårbåndene likte jeg kjempegodt! Ser ut til å sitte godt på også :-)

  SvarSlett
 2. Hvor er det nogle skønne gaver - de må uden tvivl bringe stor glæde hos de to fødselarer! Elsker hjemmelavede gaver - det er det bedste <3 Jeg er helt vild med de hårbånd!!! Og sikke en smuk 4-benet fotomodel, du har allieret dig med ;-)

  SvarSlett
 3. Tror ikke du trenger å bekymre deg. Dette er kjempefine presanger med omtanke i hver maske!
  Her blir nok begge to fornøyde. Fint utført arbeid og gode farger. Det er så delikat alt du lager!

  God ny uke ønskes av Ingunn

  SvarSlett
 4. Tusen takk for hyggelig hilsen i bloggen min :)
  Flotte gaver du har laget, og jeg er helt sikker på at det falt i smak :)

  SvarSlett
 5. Så flotte gaver du lager! Så herlig å se vovsen din, den er så søt!

  SvarSlett
 6. Så koselige gaver å få :) De ble nok satt pris på!

  SvarSlett
 7. Så koselige gaver å få :) De ble nok satt pris på!

  SvarSlett
 8. Så fine gaver! Jeg likte veldig godt hårbåndet, kanskje jeg må strikke et slikt en dag;)

  SvarSlett
 9. Kjempefine gaver, og skikkelig flink å planlegge, og bli ferdig! Jeg har lett for å komme på fine gaveideer så tett opptil bursdager at det sjelden blir tid å få noe ferdig. Men det er jo veldig hyggelig å gi bort hjemmelaget. Likte pannebåndet ditt veldig godt - smart å ha det litt smalere bak.

  SvarSlett
 10. Kjempefine gaver, og skikkelig flink å planlegge, og bli ferdig! Jeg har lett for å komme på fine gaveideer så tett opptil bursdager at det sjelden blir tid å få noe ferdig. Men det er jo veldig hyggelig å gi bort hjemmelaget. Likte pannebåndet ditt veldig godt - smart å ha det litt smalere bak.

  SvarSlett
 11. Det var jammen bra planlegging :) Jeg er sjeldent klar med strikkegavene i så god tid!

  Veldig fint pannebånd, det gjorde seg i den blåfargen. Kanskje jeg må prøve oppskriften din en dag, til noen som kler pannebånd (litt usikker på om jeg gjør det nemlig, men må kanskje teste det ut?). Og kjempeflott klut-gave til bestemoren din, i fine og matchende farger!

  SvarSlett
 12. De beste gavene er de hjemmelagde!
  Så heldige de er som får så fine ting :)

  SvarSlett
 13. Så flotte gaver du har laget - både pannebåndet og klutene :)

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.