lørdag 26. desember 2015

Strikkede julegaver / Knitted christmas gifts


Da er julegavene åpnet, og det er tid for å vise frem årets julegavestrikk. I år ble det en del forskjellig. Jeg startet tidlig i høst med "produksjonen" etter hvert som ideene kom. Til forskjell fra i fjor da siste gave ble ferdig på lille julaften, hadde jeg i år god tid :) Veldig greit det :) Nå ble det selvfølgelig igjen en del håndarbeidsprodukter fra messesalg, som ble til julegaver også, men de har jeg vist frem på bloggen tidligere.

Vevstrikkingen har vært veldig populær for meg i høst, og siden det er så gøy strikking, måtte det også bli noen gaver av det. To par pulsvarmere med lys grå hovedfarge. Et par har striper i grått og lilla, mens det andre paret har striper i sjøgrønn og grå. Strikket i dobbelt garn Baby merino på p 5.


Et sett i vevstrikk ble det også! Pulsvarmere og hals i samme mønster. Mørk grå med striper i hvitt og turkis. Her er det også brukt dobbel tråd Baby merino på p 5, så det er litt tykt, men samtidig mykt og godt.


Detaljer...


Et par herresokker kom også av pinnene. For de som følger bloggen husker kanskje at jeg nylig har blogget om et likt par sokker, der kanten ble for stram oppe. Du kan se de i dette innlegget.
Jeg tok like så godt og la opp til et nytt par med det samme. Ved opplegg av masker, brukte jeg pinne 3,5, mens både vrangbord og selve sokken er strikket på p 3. Skulle være helt sikker på at kanten oppe ikke ble stram!


Resultatet ble mye bedre, og sokkene er enkle å dra på og av. De er strikket i pt5, et godt og slitesterkt garn. Struktur og fletter gir spennende sokker :) Mønster er Rough'n strong socks av Bitta Mikkelborg.


Et par pulsvarmere i fletter, med litt ekstra pynt :) Mitt eget design. Strikket i Daletta på p 2,5. Posen som ses i bakgrunnen fulgte også med. Farger på stoff og garn matchet fint her ;)


En røff hals til herre. Dette er en ide jeg har hatt lenge, som jeg nå fikk mot til meg til å teste. Jammen hadde jeg flaks på første forsøk (!) både med bredde og høyde :) Her er det rillestrikkede trekanter i ulike gråtoner, som er heklet sammen i en kontrastfarge. Synes stilen passer til herre.


Min fine modell :)
Det ble også en del søm til jul. De gavene kommer i senere innlegg :)


The knitted christmas gifts this year! Wrist warmers and a matching set of wrist warmers and a cowl in linen stitches. If you have followed my blog this fall, you can see that I have got a little addicted to this type of knitting. It had to be some christmas gifts too. 
A pair of socks in men size, after the pattern Rough'n strong socks.
A pair of cabled wrist warmers after my own pattern. The fabric bag at the back matches good with the colours. 
At last a neck warmer for my dad. This is an idea I have had a long time, and I now got the courage to try it out. Threesomes in garter stitches are knitted in different grey colours and crocheted together in a contrast colour. I think it got a mens look. I was lucky in the first try, with both the width and height :)
The sewn christmas gifts will be shown in later posts :)

13 kommentarer:

 1. Så mye fint du har strikka! Herresokkene ble riktig noen stas-sokker! Og så den tøffe halsen, da!
  Vev-strikken din er flott, og så liker jeg også pulsvarmerne med fletter.
  Her er det mange heldig-griser!

  God romjul fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Så utrolig mye fint du har strikket og gitt bort. Vevstrikk er gøy og godt og varmt. Synes igrunnen alt er kjempeflott - du strikker såå fint. Gøy med broderi på pulsvantene. Kos deg i romjulen!!

  SvarSlett
 3. Sikke mange fine julegaver til nogle heldige modtagere

  SvarSlett
 4. Vilka fina julklappar! Jag hoppas att mottagarna blev glada av att få dem :)

  SvarSlett
 5. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 6. Ååh så fine ting du har strikket! Måtte zoome inn for å se nærmere på vevstrikket. Lekre pulsvarmere og pannebånd, og også det andre du har laget var veldig fint, både strikk med fletter og fargene du har valgt. Tenker mottakerne ble glade. Fortsatt god jul! :-)

  SvarSlett
 7. Så masse flotte julegaver du har strikket da!
  Fortsatt god jul!

  SvarSlett
 8. Mye fint du har strikket! Spennende hals, kjekt at det gikk bra på første forsøk :)

  Ha en fin romjul!

  SvarSlett
 9. Very nice gifts! You have used lovely colors!!!

  SvarSlett
 10. Wow, så mye fint du har strikket i julepresanger! Her var det mange heldige.
  Likte kjempegodt pulsvantene med fletter og perler, men alt du strikker (lager) er kjempefint :)
  Kos deg videre i romjulen.

  SvarSlett
 11. Sikke nogle fine og personlige julegaver. Dejlige farver og gode ting, som man altid kan bruge.

  SvarSlett
 12. Nydelige sokker:) Jeg holder på med et par som også blir litt for stramme. Jeg skal ta opp litt av begynnelsen og felle av vrangborden. Det finnes en super avfellig med nål på Youtube som gir veldig elastisk avfelling. Godt nyttår straks!!!

  SvarSlett
 13. Her var mye fint , ha et riktig godt nytt bloggår, hilsen Beth

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.