søndag 24. januar 2016

Luestrikk / Knitted hats


Vinteren og kulda har gitt god grunn til luestrikking. Det er en god unnskyldning for meg som synes det er så gøy å strikke disse småplaggene :) Først ut en lue i alpakkagarn fra Sandnes. Denne luen ble til etter hvert. Denne ble så lett og god på hodet, så den er allerede mye brukt. Strikket på p 3,5 og 4.


Luer er perfekte prosjekter for å få testet ut ideer og mønster. Det gjorde at denne luen ble til. Jeg måtte teste ut et mønster jeg hadde tegnet. Med Freestyle fra Dale på p 4,5 og 5, ble det en tykk lue. Den ble ganske romslig i størrelsen, så jeg tenker at den passer til både dame og herre.


Jeg var så heldig å få turkis Alpakkagarn i julegave. Det var en fin unnskyldning for enda en lue, for det mørke garnet hadde jeg som rest etter den første luen :)
Valget falt på mønsteret Anne, som jeg har strikket flere ganger tidligere. Den er i utgangspunktet strikket i Karisma, men i alpakka ble den veldig lett og god, og veier kun 60 gram. Strikket på p 3,5 og 4.The winter and the cold was a good excuse to knit some new hats. The first two hats are patterns I made as I went on, to test some ideas that I had. The last hat is after my pattern Anne.

18 kommentarer:

 1. Fine luer alle sammen, morsomt å strikke luer :-)

  SvarSlett
 2. Flotte luer, de blir deilige og varme. Til og med jeg bruker lue i vinter :)

  SvarSlett
 3. Luer kan du! Veldig fine alle sammen, på hver sin måte. Bianca er nok glad for din produksjon, for da blir det flere papirbånd for henne å dra av;)

  SvarSlett
 4. Kjempefine luer du har strikket -og så flink du er til å lage mønster!
  Fortsatt god søndag til deg!

  SvarSlett
 5. Så fina mössor du stickat,vintern är säkert inte över ännu.

  SvarSlett
 6. Saa fine de var. Jamen du er turbostrikker.

  SvarSlett
 7. Fine luer! Fint å kunne teste mønster på den måten :-)

  SvarSlett
 8. Det er dejligt med gode huer i denne kulde, og dine er vel nok flotte

  SvarSlett
 9. Artige lue-varianter! Anne er min favoritt! Tror nok luer i flere farger blir populære i denne kofte-tida. Flott bilde av deg med lua på!

  Ønsker deg ei ny, fin uke!

  Klem

  SvarSlett
 10. Fine huer med flotte mønster. Dei blir gode å ha.

  SvarSlett
 11. Flotte luer du har laget :-) Kjekt med noe som varmer på denne årstiden. Ha en flott dag :-)

  SvarSlett
 12. Gratulerer, du har vunnet på give awayen på bloggen min ;)

  SvarSlett
 13. Nydelige luer - og vovs :) Flotte mønstre og fargekombinasjoner!

  Takk for koselig hilsen hos meg. Var litt artig, for jeg var inne på bloggen din og sjekket dine alternative Ruth sjal. Jeg holder på med ett i drops alpaca :) Kjekt og fint mønster, trodde det skulle bli litt dillete å hekle, men det går unna. Rekker det med god margin til bursdagen på torsdag ^_^

  Ha ei fin-fin uke! :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy Eli! Gleder meg til å se sjalet:) Jeg har veldig lyst å hekle en variant av alpakka også, det står på den lange håndarbeidslisten...

   Slett
 14. Så flink du er! Luene er kjempefine. Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min. Jeg synes også det er et heldig barn som kan ligge å se på de fine fargene. :)

  SvarSlett
 15. Supre luer du har strikket. Nå har også jeg hevet meg på luestrikking. To på gang! Ha en fin dag!

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.