tirsdag 8. mars 2016

Tøfler med vevstrikking / Slippers with linen stitch


Året har startet godt med tanke på å få brukt litt restegarn. Jeg har mye pt5-sport, noe som har resultert i tre par tøfler. Dette var et garn jeg brukte mye tidligere, og jeg har derfor mange ulike farger i det. Det ga inspirasjon til å dra inn vevstrikkingen jeg liker så godt :)


Et koksgrått par med striper i gult og beige.


I lys hovedfarge kommer stripene bedre frem. Her med oransje og mørk turkis.


Lys blå hovedfarge med rød og mørk turkis kontrast. 

Alle tøflene ble i str 38/40. Ønsker du også å strikke? Her kommer en liten oppskrift:

Start ved hælen og legg opp 60 m på rundpinne 4 mm i hovedfargen. Strikk frem og tilbake. Start med to omganger rett. Fortsett med vevstrikk etter følgende beskrivelse til du har 14 striper (avslutt med to omganger rett i hovedfarge):

Pinne 1 (RS): *strikk 1 r i kontrastfarge1, løft 1 m av p med garnet bak arbeidet*. Gjenta fra *-* til 1 m gjenstår, strikk 1 r i kontrastfarge1. 
Pinne 2 (VS): *strikk 1 r i kontrastfarge1, løft 1 m av p med garnet foran arbeidet*. Gjenta fra *-* til 1 m gjenstår, strikk 1 r i kontrastfarge1. Pinne 3 og 4: Strikk rett i hovedfarge.Pinne 5 (RS): *løft 1 m av p med garnet bak arbeidet, strikk 1 r kontrastfarge2*. Gjenta fra *-* til 1 m gjenstår, løft m av p med garnet bak arbeidet. Pinne 6 (VS): *løft 1 m av p med garnet foran arbeidet, strikk 1 r i kontrastfarge2*. Gjenta fra   *-* til 1 m gjenstår, løft m av p med garnet foran arbeidet.Pinne 7 og 8: Strikk rett i hovedfarge.


Nå skal det strikkes rundt på strømpepinner 3,5 mm. Strikk 28 omg. Omgangen starter på oversiden av foten. Fell av til tå:
*Pinne 1: strikk r til 3 m gjenstår, 2rsm, 1 r. Pinne 2: 1 r, ssk, rett ut p.
Pinne 3: strikk r til 3 m gjenstår, 2rsm, 1 r. Pinne 4: 1 r, ssk, rett ut p.
Neste omgang strikkes rett.*

Gjenta fra * - * 3 ganger til. Fell så på hver omgang til 8 m gjenstår. Klipp av tråden og dra den gjennom maskene. Sy sammen arbeidet bak hælen. Hekle en kant med fastmasker rundt åpningen.

Om du benytter deg av mønsteret, setter jeg pris på at du linker tilbake til meg :)
This year have started well in my goal of using som leftover yarn. Three slippers in size 38/40 have been knitted with details of linen stitches at the back.

11 kommentarer:

 1. Så fine de ble og det det blir veldig fin effekt med vev-strikking, gode å varme for kalde føtter.

  God kveld til deg.

  SvarSlett
 2. Nydelige tøfler, det gjorde seg godt med vervstrikkingen :)

  SvarSlett
 3. Så flotte tøfler du har strikket!

  SvarSlett
 4. Moro med restegarn, og så mange fine fargekombinasjoner du har fått til på disse tøflene!
  Jeg har strikket denne teknikken i "alle" år, men visste ikke at det het vevstrikk. Da har jeg lært noe nytt igjen!
  Takk for inspirasjon :)

  SvarSlett
 5. Kjempefine tøfler, takk for oppskrift! Håper at jeg får prøve meg på mønsteret en eller annen gang ;) Har en del garn liggende som kan passe - så sant ikke tøflene slites for mye!

  SvarSlett
 6. Hvor er det en god idé at bruge vævestrik - og tak for opskriften

  SvarSlett
 7. Fine tøfler -og så dekorativt det ble med vevstrikk!
  Jeg har enda ikke prøvd meg på vevstrikk, men nå skal jeg i gang (lastet jo ned oppskrifta di på pannebånd i vevstrikk også!)Holder på å strikke en herregenser i tynt garn...det tar sin tid, så det kan jo være veldig kjekt å ha litt annet strikk å veksle mellom, så nå skal jeg prøve meg på både pannebånd og tøfler i vevstrikk. Tusen takk for oppskrift! :-)

  SvarSlett
 8. Desse var virkeleg lekre.
  Eg har ikkje prøvt vevstrikk, men har lyst til å prøve..

  SvarSlett
 9. Det blir så fine tøfler med vevstrikk! Takk for at du deler oppskrifta. En gyllen anledning til å få lært noe nytt. Jeg har en tendens til å strikke det samme om og om igjen. Pt-5 sport er et godt garn, fint både til gensere og sokker/tøfler.

  Klem

  SvarSlett
 10. Vad fina de blev, jag gillar verkligen hur du har kombinerat färgerna :)

  SvarSlett
 11. Åh dette må jeg merke meg. De var så fine disse tøflene dine. Påskesokken ble selvsagt kjempefin. God påske til deg

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.