lørdag 3. oktober 2015

Genser med hullmønster / Sweater with eyelet pattern


I dag har jeg tatt i bruk min nye strikkagenser:) Og nå er jeg flink og blogger om den med det samme. Mønsteret på denne Sunny side up, designet av populære Isabell Kraemer, har jeg lenge hatt som en favoritt på Ravelry. Det var spesielt hullmønsteret jeg falt for. Jeg tenkte at det ville bli en god sommertopp, og valgte derfor å strikke den i Line fra Sandnes garn. Nå har det blitt høst, men jeg tror den vil passe til denne årstiden også, med noe under ;)

Det er rart hvordan et strikkeprosjekt kan bli liggende, når det bare er litt igjen. Denne genseren ble liggende noen uker uten et erme, som det tok meg fem timer å strikke når jeg først tok motet til meg... ;) Ja, og så var det kanten nede som ble for stram. Der holdt det å strikke den på nytt med et nr tykkere pinnere, heldigvis.Jeg strikket en liten prøvelapp før jeg startet, og satset på at str small ville bli passende. Da denne genseren er strikket fra halsen og ned, fikk jeg prøvd den på etterhvert, noe som er veldig praktisk. Den har litt for mange masker rundt ermene, spesielt ved delingen, men jeg følte ikke for å rekke opp. Felte i stedet jevnt med masker midt under ermet ved hver 6. omg. 
Mønsteret startet med forkortede rader over nakken, noe som gir en god passform. 
I forhold til originalmønsteret, har det blitt noen endringer. Jeg har felt litt inn på bolen, rett etter deling, og har etter dette strikket den rett ned. I mønsteret økes det masker i sidene helt ned til borden. Jeg har strikket halvlange ermer, slik blir den fin både med en singlet eller en langermet topp under. 

Genseren er strikket på p 3,5 og 4. Det gikk med 390 gram Linegarn. Jeg er spent på å se hvordan garnet, som består av bomull, viscose og lin, holder seg i bruk. 


I started using my new knitted sweater today. The patter by Isabell Kraemer, Sunny side up, has been on my favourite list on Ravelry for a long time. I thought it would be a nice summer top, and knitted it in a yarn that has cotton, viscose and linen in it. Now it is autumn, and I think it will be much used with a singlet or a longsleeved sweater underneaht. 
I knitted it in size small, on needles 3,5 mm and 4 mm. Changes to the pattern:
After dividing for sleeves, I decreased stitches on the sides of the body. I knitted the rest of the sweater straigth down, instead of increasing stitches as it is in the pattern. I knitted halflong sleeves. 
The fit over the chest and upper arms could have been better, but the loose fit makes the sweater good in use. 
I love the eyelet pattern! 

14 kommentarer:

 1. Så fin genseren din ble! Ja, det kan ta litt tid når ting blir liggende... Bra at den ble ferdig og du kan bruke den :)

  SvarSlett
 2. Så lekker, nydelig farge og så fin med hullmønstret foran.
  God lørdagskveld til deg.

  SvarSlett
 3. Den ble kjempelekker og kledde deg godt :)

  SvarSlett
 4. Flott genser i et meget dekorativt mønster ;)

  SvarSlett
 5. Flott genser! Nydelig farge til deg!

  SvarSlett
 6. Det var ein nydeleg gensar som du kledde veldig godt :)

  SvarSlett
 7. Lekker genser! Nydelig farge . . elsker blått :)
  Puten din under her er jo bare super nydelig!!
  I like! :)
  Ha en fin høstsøndag.
  ~Inger

  SvarSlett
 8. En flott genser du har strikket! :) Fint mønster og farge. Så koselig at du følger bloggen min!
  Takk for koselig kommentar! :)
  Ha en god søndag!

  SvarSlett
 9. Så fin genser! Nydelig farge og hullmønster, og veldig fin til deg :)

  SvarSlett
 10. Så lekker den ble til deg! Nydelig farge som du kler godt. Tror dette blir en favoritt som du kommer til å bruke mye. Praktisk med lengden på ermene. Jeg tror nok det blir en fin høstgenser også.

  Ønsker deg ei fin ny uke!

  Klem

  SvarSlett
 11. Jättesnygg tröja du stickat och en härlig blå färg du valt, passar dej fint!!!

  SvarSlett
 12. Tak for din søde kommentar hos mig :-).
  Wauh, den er bare flot og rigtig anvendelig, tænker jeg. Flot mønster foran og ja, det er skønt at strikke oppe fra og nedefter. Jeg kan rigtig godt lide ærmernes længde.
  God weekend.

  SvarSlett

Jeg setter stor pris på alle kommentarer!
Om du ikke har egen blogg, er det bare å velge navn/nettadresse under "kommenter som". Så skriver du inn navnet ditt og kommentaren, før du trykker publiser.